Influenzavaccination

(Senest opdateret d. 15.12.2022)

Fra 1. oktober 2022 kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, gravid i 2. eller 3. trimester, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko. Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at sundheds- og plejepersonale og børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza.

Vi tilbyder vaccination mod influenza efter aftale. Gælder også, hvis man ikke er patient hos os  – men man skal være i målgruppen til vaccination. Ring eller skriv til klinikken for aftale.

Du kan samtidig få corona- og/eller pneumokok vaccination så vidt lager haves, hvis du er i målgruppe for disse (vær opmærksom på, at det ikke er samme målgrupper). Der tilbydes ikke privat vaccination.

Der skal bestilles tid til ovenstående. Send meget gerne en besked via e-kons. for at mindske belastningen på telefonerne.

Influenzavaccination tilbydes i klinikken på udvalgte dage eller i forbindelse med konsultion i klinikken af anden årsag.

Følgende borgere er omfattet af tilbuddet om gratis influenzavaccination hvert år fra den 1. oktober til 15. januar. For gravide i 2. eller 3. trimester samt for personer med immundefekt og deres husstandskontakter dog til udgangen af februar.:

 • Alle personer, der er fyldt 65 år inden den 15. januar 2023
 • Personer, der lever med kroniske sygdomme som:
  – Kronisk lungesygdom
  – Hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret, velreguleret forhøjet blodtryk)
  – Diabetes 1 eller 2 (sukkersyge)
  – Medfødt eller erhvervet immundefekt
  – Påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
  – Kronisk lever- og nyresvigt
  – Andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Svær overvægtig (BMI over 35)
 • Førtidspensionister
 • Immunsupprimerede og deres husstandskontakter efter lægelig vurdering
 • Børn på 2 år til og med 6 år
 • Gravide i 2. og 3. trimester
 • Personale i sundheds- og plejesektoren, der har tæt kontakt med personer i øget risiko for alvorligt forløb med influenza i forbindelse med opgaver inden for pleje, omsorg og behandling
 • Børn og voksne med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Husstandskontakter til børn i øget risiko

 

INFLUENZAVACCINATION AF 2-6 ÅRIGE:

Ved ønske om vaccination, ring til klinikken for aftale om tid.

Vaccinen bliver givet som næsespray med et pust op i hvert næsebor og dette skal gentages efter en måned.

Vær opmærksom på, at der på disse tidspunkter:
– udelukkende vaccineres børn i relevante aldersgruppe.
– ikke kan håndteres andre spørgsmål eller henvendelser.
– mød ikke op med børnene hvis de eller I er syge med infektion.
– da denne vaccine er med levende svækket virus (som eks. MFR-vaccinen) kan børn med svært nedsat imunforsvar eller børn, der bor sammen med andre, med dette, ikke få denne vaccine. Ring i så fald i stedet til klinikken for vejledning og plan.